Grbic, Ricard, Felipe, Hermoso, Lodi, Vitolo, Torreira, Kondogbia, Saul, Lemar și Correa… ar putea fi perfect formația lui Atletico într-un meci de ligă, nu?… Ei bine, aceștia sunt cei unsprezece bărbați cu care a format setul rojiblanco de pornire împotriva Diviziei A treia Cardassar în prima rundă A Copa del Rey. Cu unele excepții, majoritatea ar fi începători în multe dintre echipele de campionat intern de regularitate, nouă dintre ele fiind internaționale cu selecțiile respective… și aproape toți sunt, a priori, supleanți în echipa lui Diego Pablo Simeone.

Semnări neașteptate

Adevărul acestei teze este că, după cum spune tehnicianul, șablonul saltelei este larg și garantează. Autografe de Luis Suarez, Grbic, Torreira și Kondognia, și non-plecări de jucători, cum ar fi Lemar, Herrera, Hermoso sau Vitolo, permite Madrid echipa pentru a avea una dintre cele mai hrănit echipe din Europa… cheie într-un sezon atât de comprimat și în care pare, Atletico optează pentru tot. Nu este vorba doar de a avea fotbaliști de clasă mondială 25, ci de a-i avea „prinși”. Cholo, care a pus acest maxim la începutul cursului, a reușit să-i facă pe toți oamenii săi să dea maximul în fiecare minut de joc, fie venind de pe bancă, fie jucând împotriva aici unei a treia divizii… iar rezultatele sunt dovada acestui lucru: mai întâi în ligă, în Liga Campionilor UEFA, mergând de la rundă fără probleme la cupă, doar două înfrângeri, apărând mai bine decât în cei mai buni ani de „Cholismo”, marcând ca în trecut și jucând ca niciodată.

Cu excepția Grbic, Manu Sanchez, Saponjic și Vrsaljko (răniți), toți au jucat până acum cinci sau mai multe meciuri în această campanie. Fiind Costa (5), în jos de la meciul Celta; Kondogbia (6), semnat cu o întârziere de o lună; și Vitolo (9) cei care au fost cel mai puțin pe iarbă… și fiind indiscutabil pentru argentinian, Correa (18), Trippier, Oblak, Koke și Joao Felix (17).
Dar nu este numărul de jocuri sau minute, ci calitatea cu care joacă tot timpul trebuie să fie pe verde. Meciul din Mallorca este un exemplu clar în acest sens… ceea ce alții ar vedea ca un meci rezidual, de formalitate pură, „cholitos” a văzut-o ca o vitrină pentru a se arăta în fața antrenorului lor. Toată lumea a alergat, a transpirat, s-a predat și a onorat întâlnirea.
Și așa, în timpul sezonului. Cu excepția Saponjic, Savic, Felipe, Saúl și Koke (care nu este necesar pentru nivelul său mare), toți jucătorii de teren au intervenit cel puțin într-un gol roșu și alb. Evidențierea Correa (1G și 8A) și Joao Félix (8G și 3a) ca atacatori; Llorente (5G și 3a) ca mijloc și Trippier (3a) și Hermoso (1g și 1A) ca apărare… ca jucători cei mai prolifici echipei pe linie.

Nu numai sosirile menționate anterior sau jucătorii care nu au fost eliberați, cei care alcătuiesc această echipă de vis, dar fotbaliștii pe care Simeone i-a recuperat pentru cauză și pe care puțini i-au numărat deja. Nivelul oferit în această campanie începe de Lemar (2G și 1a), Carrasco (3G și 1a), Hermoso (1g și 1a) și Herrera (1a), cu atât mai puțin fac indiscutabil munca Cholo în psihologia dulapului. Rolul lor s-a schimbat până la punctul în care se dispută în fiecare minut ca și cum ar fi ultima din cariera lor sportivă, fără a negocia niciunul dintre eforturile lor. Acest lucru creează o concurență de invidiat, și face nimeni nu a creat cu proprietate securizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here